Wykonanie
piątek, 7 czerwca 2013Jak ja mogłam nie znosić kiedyś szpinaku?Jak widać mogłam, jednak wszystko się zmienia, a smaki szczególnie.Na szczęście należę do osób ciekawych nowości i odkrywania ciekawych smaków. Więc i w
szpinaku się zakochałam... ale jak do tego doszło to bardzo, bardzo długa historia. Zupełnie nie pasująca w tym miejscu.Dziś chcę zaproponować Wam
sałatkę w której wszystkie smaki łączą i przegryzają się idealnie, a i wartości odżywcze się wspaniale uzupełniają ;)
Składniki : (dla 2 osób)3 garście
szpinaku „baby”2
pomidory2
jajkapęczek zielonej
pietruszki50 g
serka koziego (takiego do smarowania)
olej lnianysólświeżo mielony
kolorowy pieprzJajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy.
Pomidory kroimy na plasterki.
Pietruszkę siekamy.
Jajka kroimy na ósemki. Na talerzu układamy wymieszane warzywa i
jajka, robimy ciapki z
serka, skrapiamy
olejem, solimy i posypujemy świeżo mielonym
pieprzem.Dla mnie do tej sałatki idealnie pasują gotowane ziemniaczki z stopionym
masełkiem, obficie posypane
koperkiem.Smacznego i na zdrówko :DPrzepis dołączam do akcji:
Dziękuję, za zajrzenie na mojego bloga. Mam nadzieję, że znalazłaś/eś to czego szukałaś. Będzie mi miło jeśli pozostawisz komentarz. Jeśli chcesz zapraszam do polubienia mojego bloga na Facebooku. Pozdrawiam Agata :)