Wykonanie
Składniki:3 duże
cukinie1 podwójna
pierś z kurczaka2 średnie
poryokoło 2-3 garści
szpinaku rozmrożonego6 ząbków
czosnku2 kulki
sera mozzarella lub
ser light
jajo1
papryka kolor dowolny
sól,
zioła prowansalskie,mielone
chilliFilet pokroić w kostkę, doprawić
solą i
słodką papryką w proszku, skropić
oliwą i odstawić.Warzywa umyć.
Cukinie wydrążyć dość głęboko, z blanszować.Odłożyć około 1 garści odsączonego miąższu bez pestek, resztę wyrzucić.
Pora podsmażyć, dodać miąższ z
cukinii, poddusić chwilę.Dodać
szpinak, po chwili dodać pokrojoną
paprykę, przyprawić
solą,
chilli,
ziołami i
czosnkiem.Dusić około 5 minut.Warzywa zdjąć z patelni, przestudzić.
Kurczaka przesmażyć na tej samej patelni.Dodać do warzyw.Gdy masa wystygnie dodać 3 łyżki
startego sera, surowe
jajo i przyprawić jeśli trzeba.Masę nałożyć do łódeczek z
cukinii, po wierzchu posypać
serem.Zapiekać około 20-25 minut w 180 st.