Wykonanie
Ostatnio rozkochałam się w wszelakich tartach na wytrwanooczywiście każdy przepis modyfikuje tak aby zawierał
płatki owsiane albo
otręby ^^dziś serwujemy tartę owsianą z
cukinią i
pomidorkami cherryPrzepisciasto :1 szkl
otrębów pszennych2 łyżki lnu1 łyżka
siemienia lnianego11/2 łyzki
oliwy z oliwek1/3 szkl. ciepłej
wodysólfarsz:1
jajko90 ml
mleka90 ml
jogurtu naturalnegosól,
pieprz do smakuulubione
zioławarzywau mnie strata
cukinia marchew i
pomidorkiSkładniki na ciasto łączymy.zagniatamy.chłodzimy ok 30minut.rozwałkowujemy na formie i podpiekamy 10 min w 200CSkładniki na farsz łączymy w jednej misce dokładnie mieszającdoprawiamy do smaku,na koniec dodając stratą
cukiniezalewamy podpieczony spód.na wierzch układamy przekrojone na pól
pomidorki,posypujemy
ziołamipieczemy ok 30-35 minut w 180C
Pytania od
Miss Oatmeal1. Na słodko czy wytrawnie?zależy od dnia,ale chyba słodkie wygrywa2. Ulubione danie, bez którego nie można się obyć.owsianka ^^3. Smak dzieciństwstwa
kakao,tosty,pierogi ruskie4.
Kawa,
Herbata czy Kakao?zielona
herbata i
kakao5. Ulubiona potrawa świąteczna (Boże Narodzenie/ Wielkanoc). na wigilię-sernik i makowiec na Wielkanoc-mazurek6.Ulubiona
przyprawanie ma ulubionej-na co dzień używam wielu przyprawostatnio mam "fazę" na
curry8. Znienawidzona potrawa.nie lubię
mięsa8. Masz jakąś 'fanaberię' dotyczącą jedzenia? (Ja na przykład w każdy weekend muszę zjeść na śniadanie owsiankę i to w konkretny sposób (malusią łyżeczką najpierw
piję mleczko, a później jem
płatki, wysysając z nich uprzednio resztę
mleka, haha)! ;))fanaberii znajdzie się dużoale jest ich już na szczęście mniej niż w poprzednich latach9. Najważniejsza wartość w życiu.najważniejsza jest miłość10. Największe marzenie.byc szczęśliwą i wolną11. Dlaczego prowadzisz bloga?drugiego bloga prowadzę już dobrych parę lat-pomagał mi uzewnętrzniać moje stany emocjonalne,nazywać uczucia i opisywać przeżyciaa dzięki temu mam możliwość rozwijania swojej pasji do gotowaniacodzienne przygotowywanie postów pomaga też oswoić się z jedzenie,sprawia iż staję się ono czymś naturalnym,codziennymteraz gotowanie jak i sam proces konsumpcji prowokuje radość i zadowolenie