Wykonanie
Czołem;)Kolejny piękny, jakże gorący dzień...i dobrze, lepsze to niż znienawidzone kozaki;pZnacie mnie już na tyle, że wiecie, że nie lubię zbędnego gadania, zwłaszcza w taki zaduch...dziś będzie szybko nawet, bo kolorową
sałatkę zawinę w tortillę i okraszę
kurczakiem, żeby ślubny nie marudził, że"bez
mięsa zaaaaś"...;)Tortillę zrobiłabym sama, ale mi się zwyczajnie nie chce,
sałatkę robi się migiem, a i z
kurakiem nie trzeba walczyć. To co, zapraszam...:)Przygotowanie: 15 minutKoszt: 16 złSkładniki:opakowanie tortilli 4 szt2
piersi z kurczakapomidor2 średnie
marchewkipół
czerwonej cebulipół
cukiniićwierć
kapusty pekińskiejsól ziołowaopakowanie Knorr
sosu włoskiego3 łyżki
wody3 łyżki
oliwyduża łyżka pasty węgierskiej Rolnik
pieprz cytrynowyoliwa do smażenia
mięsaMarchew obieram, myję, ścieram na tarce na dużych oczkach.
Kapustę szatkuję na mniejsze kawałki.
Pomidora kroję w paski.
Cebulę kroję w piórka.
Cukinię obieram i kroję obierakiem na paski.Wszystko mieszam w misce, dodaję
pieprz,
sól, następnie zalewam
sosem włoskim. Mieszam.
Mięso po umyciu dzielę na większe kostki, smażę na rozgrzanej
oliwie, w
między czasie dodaję pastę węgierską,
pieprz cytrynowy.
Mięso jest gotowe, kiedy uzyska złoty kolor.Na tortillę nakładam kolejno
sałatę oraz
mięso, zawijam. Jem od razu...;p