Cześć =) Sum, to ryba słodkowodna o dość delikatnym smaku i różowo-białymmięsie o zwartej strukturze. Ryba ta charakteryzuję się kilkoma parami "wąsów". Jest bardzo popularną rybą w Ameryce środkowej, a użyta w tym przepisie pochodzi z rzeki Mississippi i podana jest z pieczoną cukinią oraz pomidorkami koktajlowymi =)Potrzebne będą:-oliwa z oliwek-filet z suma-sól i pieprz-sok z cytryny-2-3 bardzo cienkie plastry cytryny-cukinia pokrojona w plastry grubości filetów-ulubione zioła-pomidorki koktajlowe lub inne wybrane dodatkiSposób wykonania:1) Filet rybny posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i smarujemy oliwą z obu stron. Na wierzch kładziemy plastry cytryny.2) Plastry cukinii posypujemy solą i pieprzem oraz ulubionymi ziołami i również smarujemy z obu stron oliwą.3) Rybę oraz plastry cukinii układamy na dwóch osobnych blachach i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C.4) Pieczemy około 20 minut.Smacznego =)Agnieszka