Wykonanie
Najprostsza zupa- idealne, rozgrzewające danie na każdy chłodny dzień.
Składniki:1 łyżka
masła,2 łyżki
oleju rzepakowego,5-6
cebul pokrojonych w piórka,3 ząbki
czosnku(przeciśnięte przez praskę),1,5 łyżeczki suszonego
tymianku,2,5 litra
bulionu warzywnego ,250 g tortellini z nadzieniem
serowym,
ser parmezan ,
sól,
pieprz do smaku,Na patelni rozgrzej
masło i
olej, d odaj
cebulę czosnek smaż aż się zeszkli, pilnuj aby się nie przypaliła- ponieważ później zupa może być gorzka.
Cebulę oraz
czosnek dodaj do gorącego
bulionu, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu.W
między czasie ugotuj pierożki według wskazówek na opakowaniu, odcedź.Gdy
cebula będzie już miękka dopraw zupę
solą i
pieprzem do smaku, dodaj tortellini oraz
tymianek.Każdy talerz zupą udekoruj startym
parmezanem.Smacznego :)