Wykonanie
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem. Do sałatki można użyć dowolne małe pierożki, czyli
mięsne,
grzybowe bądź z
serem. Jest to idealna przystawka na przyjęcia, która smakuje także dzieciom czy jako przekąska do pracy.Składniki:opakowanie tortellini, np. z
szynką2 duże
pomidory1 duży zielony
ogórek1 puszka
kukurydzykoperek2 ząbki
czosnkumajonezsól,
pieprzSposób przyrządzenia:Tortellini wrzucamy na wrzątek i gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie. Po ugotowaniu można, ale nie trzeba ich przelewać
wodą.
Pomidory i
ogórka kroimy w małą kostkę i wszystko wrzucamy do miski. Do powyższych składników dorzucamy odsączoną z zalewy
kukurydzę, pokrojony
koperek i wyciśnięty przez praskę
czosnek. Dodajemy
majonez (bądź pół na pół z
jogurtem naturalnym), a następnie
sałatkę doprawiamy
solą i
pieprzem. Najlepiej zrobić ją troszkę wcześniej, żeby wszystkie smaki się połączyły, a
potem już tylko jeść.