Wykonanie
Dziś pomysł na obiad prosty w przygotowaniu a jednocześnie wyglądający dość "dostojnie" i bardzo sycący bo zjedzenie 2 takich naleśników to jak dla mnie był nie lada wyczyn :P
Naleśniki2 szklanki
mąkiszklanka
mlekaszklanka
wody gazowanej2
jajkałyżeczka
oleju( zawsze zachowuje proporcje tyle ile
mąki tyle płynów)Wszystkie składniki wymieszać i smażyć na mocno rozgrzanej patelni teflonowej już bez dodatku tłuszczu.
Farsz50 dag
pieczarek2
cebule30 dag tartego
sera (+ trochę do posypania)
sól,
pieprz,
czosnek granulowany,
bazyliaPieczarki obrać i pokroić drobno.
Cebulę także pokroić i usmażyć na
maśle.Doprawić do smaku i pod koniec smażenia dodać
ser aby się roztopił.
Na naleśniki nakładać gotowy farsz i zwijać dowolnie- najlepiej w rulony (ja złożyłam w trójkąty i niestety popękały mi na środku :( )
Naleśniki posypać
żółtym serem i piec ok. 20 min w temperaturze 200 stopni aż
ser się rozpuści.