ßßß
Ciasto0,5 kg mąkiszklanka ciepłej wodyłyżka olejuszczypta soliFarsz 1kostka białego sera20 dag truskawekłyżka jogurtu naturalnego2 łyżeczki cukruSer rozdrobnić widelcem, truskawki pokroić w drobną kostkę i dodać jogurt i cukier. Dokładnie wymieszać.Farsz 230 dag truskawek3 łyżeczki cukruTruskawki pokroić w małą kostkę i zasypać cukrem
Ciasto zagnieść i dokładnie wyrobić. Następnie ciasto na pierogi rozwałkować cienko na stolnicy podsypanej mąką. Za pomocą szklanki lub innego okrągłego przedmiotu wycinać kółka. Nakładać łyżeczkę farszu na okrąg i zlepiać dokładnie boki.W dużym garnku zagotować wodę- posoloną i z odrobiną oleju. Gotowe pierogi wrzucać na wrzątek i gotować do momentu wypłynięcia. Wyjmować łyżka cedzakową na durszlak i przepłukać zimna wodą.