Wykonanie
bardzo proste w wykonaniu, na dodatek bez używania miksera pyszne ciasto z chrupiącym wierzchem, najlepsze jest na ciepło z
lodamiskładniki:szklanka
mąki pszennejszklanka
cukruszklanka
kaszy mannej1,5 łyżki
proszku do pieczenia2 duże słoiki
jabłekcynamonpół kostki
masłam ąkę,
cukier,
kaszę i proszek wymieszać. Podzielić na 3 części (ja wsypuję do 3 szklanek). Na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia wysypać jedną część suchych składników, na nią rozłożyć połowę
jabłek, posypać
cynamonem,wysypać drugą część suchych składników, rozłożyć równomiernie resztę
jabłek, posypać
cynamonem, na wierzch wysypać ostatnią porcję suchych składników,
masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i równomiernie rozłożyć na wierzchu ciasta,piec w temperaturze 180ºC przez około 60 minut.