Kocham ciasto francuskie, więc czasami z nim eksperymentuje.Oto dzisiejszy wynik eksperymentu. Uprzedzam - pyszne ! :)Przepis:1. Bułeczki* 450g ciasta francuskiego gotowego (lenistwo moje granic nie zna* 35 dkg ulubionej kiełbasy (u mnie - podwawelska)* 30 dkg pieczarek* 20 skg sera żółtego* jajko2. Sos czosnkowy* 3 łyżki majonezu* 4 łyżki śmietany* 2 główki czosnku* przyprawa czosnkowa do sosówCiasto dzielimy na 12 równych części. Kiełbasę mielemy przez maszynkę i podsmażamy na patelni. Pieczarki kroimy i podsmażamy na patelni. Kiełbasę i pieczarki łączymy ze sobą, wykładamy na durszlak i czekamy aż nadmiar wody i tłuszczu odpłynie. W tym czasie ścieramy ser na dużych oczkach tarki. W misce łączymy: mięso, pieczarki i ser. Tak przygotowany farsz nakładamy do ciasta francuskiego i tworzymy coś w rodzaju prostokątnych pierogów. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy w temp. 220 stopni do zarumienienia. W tym czasie śmietanę łączymy z majonezem, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy przyprawę czosnkową. Mieszamy i odstawiamy do lodówki by się "przegryzło". Podajemy chłodne wraz z sosem.