Wykonanie
Po przygotowywaniu roladek z
kurczaka zostało mi kilka składników. A że w moim odczuciu wykorzystanie resztek wychodzi wyśmienicie z
makaronami, to postanowiłam przygotować coś, co okazało się niesamowicie pyszne:)co potrzebujemy:1/2 opakowania
makaronu pappardelle5 plastrów
szynki parmeńskiej dojrzewającejpół opakowania
szpinaku liście50g
rukoliłyżka
sera tartego
sól,
pieprz1 duży ząbek
czosnku1. Na masełku podgrzewamy umyty
szpinak. Dodajemy do niego
czosnek,
sól i
pieprz. Podsmażony
szpinak przekładamy do miseczki.2. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w cienkie paski
szynkę i delikatnie przesmażamy. Dodajemy do niej
szpinak i chwilkę razem mieszamy.3.
Makaron gotujemy al dente z dodatkiem łyżki
oliwy z oliwek. Hartujemy i odcedzamy.4.
Makaron dodajemy do
szpinaku. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy pół łyżki
oliwy z oliwek. Dorzucamy
rukolę. Wszystko chwilkę razem na małym ogniu podgrzewamy.5. Na koniec przyprawiamy świeżo mielonym
pieprzem i posypujemy
serem tartym.Smacznego!