ßßß
Po przygotowywaniu roladek z kurczaka zostało mi kilka składników. A że w moim odczuciu wykorzystanie resztek wychodzi wyśmienicie z makaronami, to postanowiłam przygotować coś, co okazało się niesamowicie pyszne:)co potrzebujemy:1/2 opakowania makaronu pappardelle5 plastrów szynki parmeńskiej dojrzewającejpół opakowania szpinaku liście50g rukoliłyżka sera tartegosól, pieprz1 duży ząbek czosnku1. Na masełku podgrzewamy umyty szpinak. Dodajemy do niego czosnek, sól i pieprz. Podsmażony szpinak przekładamy do miseczki.2. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w cienkie paski szynkę i delikatnie przesmażamy. Dodajemy do niej szpinak i chwilkę razem mieszamy.3. Makaron gotujemy al dente z dodatkiem łyżki oliwy z oliwek. Hartujemy i odcedzamy.4. Makaron dodajemy do szpinaku. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy pół łyżki oliwy z oliwek. Dorzucamy rukolę. Wszystko chwilkę razem na małym ogniu podgrzewamy.5. Na koniec przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem i posypujemy serem tartym.Smacznego!