Wykonanie
Przepis mam od koleżanki. Chętnie go wykorzystałam, bo
szpinak to dla mnie jeszcze nowinka :)Składniki100 g ulubionego
makaronu100 g
szpinaku w liściach (u mnie mrożony)3-4 plastry
boczku4 ząbki
czosnku2 łyżki
masłaser do posypania
sól,
pieprzSposób przygotowania
Szpinak rozmrozić na patelni z dodatkiem
wody. Przełożyć do miseczki.
Boczek pokroić w paseczki, podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać
szpinak, przeciśnięty przez praskę
czosnek,
masło i podsmażyć mieszając przez 5 minut. Doprawić do smaku świeżo zmielonym
pieprzem i
solą.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i wymieszać na patelni z dodatkami. Podawać posypane
serem. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL