Chciałam zrezygnować podczas tej diety z wieprzowiny, ale oświeciło mnie że mogę po prostu przyrządzić ją inaczej. Dziś na obiad pieczone żeberka z dodatkami mniam ;)Składniki dla 2 osóbPotrzebujemy:0,5 kg żeberek (ja kupiłam praktycznie bez kości)2 cebule2 ząbki czosnkumajeranekpieprz cayennesólsłodka papryka mielonaostra papryka mielonałyżka ketchupu pikantnegoworeczek do pieczenia z klipsamiNacieramy mięsoprzyprawami i wkładamy do woreczka. Przed zamknięciem wlałam 1/3 szklanki wody do środka, cebule oraz czosnek. Wstawiamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 190`C około 60 minut. Do mięsa ugotowałam kalafior posypany szczypiorkiem oraz przygotowałam szybką sałatkę z ogórka zielonego i musztardy francuskiej. Świeżość ogórka idealnie pasuje do wyrazistego smaku upieczonych żeberek. Nawet będąc na diecie można jeść zdrowo i smacznie, grunt to zachowanie zdrowego rozsądku oraz głowa pełna pomysłów ;)