Wykonanie
Kiedy trzeba coś bezmięsnego szybko upichcić - to moja deska ratunku, naleśniki szybko się smażą,
szpinak mrożony w liściach lub świeży wystarczy zblanszować, do tego trochę
ziół i
serek topiony i wualaaa gotowy obiad, sycący i można jak Popeye dostać zastrzyk "zielonej energii"!!Składniki:2
jajka1 szklanka
mleka1 szklanka
mąki300 gram
szpinaku mrożonego w liściach2 ząbki
czosnku100 gram
serka topionego z
ziołami lub
śmietankowegosól,
pieprz,
Jajka,
mąkę,
mleko,
oliwę zmiksować, dodać 2 łyżki
szpinaku, zmiksować. Powstanie normalne ciasto z odrobiną
szpinaku..Usmażyć naleśniki.
potem pozostały
szpinak wymieszać z podsmażonym
czosnkiem, dodać
sól i
pieprz oraz
serem topiony i razem poddusić. Następnie nadziewać naleśniki farszem, można
jogurtem greckim lub
majonezem - kto co lubi - posmarowac odrobinę po naleśniku.