Wykonanie
To jest przepis na podwójną porcję,ponieważ u mnie jedna to mało.składniki na ciasto:1,5łyżeczki
cukru400ml ciepłej
wody14g
suszonych drożdży4łyżki
oliwy700g
mąki pszennej2 łyżeczki
soliSkładniki na farsz myślę ze każdy
daje co uważa.Ja dałam
salami,
boczek,
pieczarki,
czerwoną paprykę.
szczypior i oczywiście
ser żółty.Posmarowałam ciasto przecierem.Jeżeli macie automat do
chleba,polecam wyrobić wszystkie składniki w nim a jeżeli nie to już pisze jak zrobić.
sposób wykonania:Wymieszaj
cukier i połowę
wody i skrusz
drożdże,następnie odstaw na 10min.Wlej
olej i resztę
wody,
potem dodaj
mąkę i
sól.Wymieszaj ręką,aż powstanie zwarta kula ciasta.Wyjmij na oprószony
mąką blat i wyrabiaj,aż ciasto będzie elastyczne i gładkie.Przełóż ciasto do lekko natłuszczonej miski i poruszaj tak by natłuściło się z każdej strony.Przykryj miskę ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce.W czasie kiedy ciasto będzie rosło przygotuj sobie składniki na farsz.Uderz pięścią w ciasto,aby usunąć powietrze.Rozwałkuj ciasto na kwadratowy placek do blachy z piekarnika i rozłóż na lekko natłuszczonej blasze.Ciasto smarujemy przecierem,układamy
salami ,
boczek,
pieczarki i
paprykę.Wkładamy do pieca nagrzanego do 200stopni na 35 minut.5 minut przed wyciągnięciem ,posypujemy
szczypiorkiem i układamy
ser żółty.Podajemy z
ketchupem , lub jak kto lubi.Smacznego