ßßß Cookit - przepis na Krewetki z dipem czosnkowo pietruszkowym

Krewetki z dipem czosnkowo pietruszkowym

nazwa

Wykonanie

składniki:
krewetki Black Tiger ( na osobę daję 5 krewetek)
zielona pietruszka
2 duże ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sól,pieprz
połowa cytryny
1 jajko
mąka tempura
bułka tarta japońska
sposób wykonania:
Oczyszczone ze skorupki i umyte surowe krewetki (ogonek zostawiamy), solimy,pieprzymy i skrapiamy cytryną.Odstawiamy i bierzemy się za dip Pietruszkę i czosnek wrzucamy do blendera i miksujemy na drobno.Następnie dolewamy oliwy z oliwek i mieszamy łyżką.Rozgrzewamy patelnię z oliwą.Obtaczamy krewetki,w mące,potem w jajku, a następnie w bułce.Smażymy aż się delikatnie zarumienią(około 3min z jednej i 3 min z drugiej strony). Podajemy z dipem.Smacznego :-)
Źródło:http://mylifeofcooking.blogspot.com/2013/03/krewetki-w-dipie-czosnkowo-pietruszkowym.html