Dzisiaj mam dla Was coś prostego i pysznego! Zaczyna się sezon na szpinak. I właśnie szpinak jest głównym elementem tego dania. Ten, którego użyłam był mrożony, ale mam nadzieję, że już niedługo będę mogła wykorzystać świeży szpinak.Składniki:1 opakowanie szpinaku250 g śmietany 18%4 ząbki czosnku1/2 cebulisólpieprzgałka muszkatołowasłonecznikoliwa z oliwekmakaron penneCzosnek przeciskam przez praskę, a cebulę kroję. Wrzucam na rozgrzaną oliwę. Delikatnie zrumieniam. Następnie dodaję szpinak i czekam, aż się roztopi. Przestawiam patelnię na wolny ogień i dodaję śmietanę. Gdy sos zgęstnieje doprawiam do smaku. W międzyczasie ugotowałam makaron. Po odcedzeniu wody, makaron wymieszałam z sosem w garnku, podałam na talerzu i posypałam pestkami. Smacznego!