Wykonanie
Dzisiaj połączenie, które od zawsze mnie fascynowało. I muszę przyznać, że to raj dla podniebienia. Dawno nie byłam tak zachwycona współgraniem smaków. Pyszny, delikatny
łosoś i mus malinowy. Nie
będę dużo pisać, przejdę od razu przepisu.W każdym razie polecam każdemu!Składniki:
1 płat
łososia1
cytryna1 łyżeczka
tymiankumasłosólpieprzdo musu:200 g
malin1 łyżka
octu balsamicznego2 łyżeczki
oliwy z oliwek1 łyżeczka
musztardyJa dodałam do całego dania
ryż i
kalafior.Zaczynamy więc od ugotowania
ryżu i wstawienia
kalafiora. Nagrzewamy piekarnik do 180'. W międzyczasie przygotowujemy
łososia.
Mięso solimy,
pieprzymy, posypujemy
tymiankiem, układamy plasterki
cytryny i
masło. Zawijamy w papiloty z folii. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
Maliny blendujemy, przeciskamy przez sitko. Dodajemy wszystkie składniki i podsmażamy. Zdejmujemy z ognia. Wszystko układamy na talerzu i gotowe :)