ßßß
SKŁADNIKI NA CIASTO NALEŚNIKOWE:500 g mąki500 ml mleka1 jajko3 łyżki śmietanyWszystkie składniki mieszamy energicznie w misce, aby nie powstały grudki. Najprościej będzie użyć do tego miksera. Ciasto powinno być rzadkie, aby łatwo można było rozprowadzić je na patelni. W razie potrzeby dodajemy mleka (gdy wyjdzie za gęste) lub mąki (gdy wyjdzie za rzadkie). Smażymy cienkie placki z dwóch stron.SKŁADNIKI NA NADZIENIE:500 g szpinaku (świeżego lub mrożonego)1 duża cebula3 ząbki czosnku1 opakowanie sera twarogowegoolej do smażeniasól, pieprzCebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Kiedy zacznie się rumienić dodajemy posiekany lub rozgnieciony czosnek. Po chwili dodajemy szpinak. Smażymy ok. 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Naleśniki smarujemy cienko farszem i zwijamy lub składamy w trójkąty.Gotowe!







Smacznego!