ßßß

"Ryba po tajsku" według przepisu Agaty.SKŁADNIKI:Filet z ryby (ja biorę zazwyczaj taki uformowany w kostkę, bo fajnie pasuje do foremki), papryka, pieczarki, cebula, płaska fasolka, mleczko kokosowe, kremówka, przyprawy: sól, kolorowy pieprz mielony, chili w proszku, zielona Pasta Curry, czosnek, można trochę tartego sera, ale nie trzeba.WYKONANIE:Jarzyny pokroić w kostkę, mleczko kokosowe rozmieszać ze śmietanką i zielonym curry (ja daje 1 łyżeczkę), do tego wsypać przyprawy (ja to robię tak na oko), do tego wrzucić pokrojone jarzyny i wymieszać. To wszystko wylać na rybę i do piekarnika. Ja mam elektryczny, więc 220 stopni na 35 minut.Jeżeli chcecie dać ser, to posypcie rybę10 min przed końcem, nie prędzej, bo się spali.
A teraz przepis Darii - "Coś dobrego - piątkowego".To dobra propozycja na weekendową przekąskę. Prosta i tania.SKŁADNIKI:1 sałata lodowa1 zielony ogórek1 pomidorkukurydza z puszkituńczyk z puszki (może być w oleju lub w sosie własnym)majonezsól, pieprzWYKONANIE:Sałatę, ogórka i pomidora pokroić w dowolnie wybrane kształty. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy. Następnie wszystko razem wymieszać dodać majonezu i doprawić do smaku.Zapraszamy Was, jeśli macie sposób na tani i pyszny przepis piszcie: [email protected].Opublikujemy ciekawe pomysły.A teraz życzymy smacznego!