Wykonanie
Staram się aby nasze ranczowe grillowane było urozmaicone. Nie tylko warzywka,
mięso, ale i
ryby a i
owoce morza w postaci
krewetek czasem się znajdą. Lubią je prawie wszyscy, prawie, bo mój Tata
mówi, że robali nie będzie jadł. Jego strata, bo są pyszne :). Średniej wielkości
krewetki takie które można kupić w wersji zamrożonej i nie zrujnują grillowego budżetu :) rozmrażamy i marynujemy w poniższej marynacie minimum 2h, a
potem tylko nadziać na szpadki i na ruszt po kilka minut z każdej strony żeby się zarumieniły i gotowe. Można, przy takiej pogodzie jak obecnie, to samo zrobić na patelni grillowej :)1 posiekana
papryczka chilli2 posiekane ząbki
czosnku1 łyżka posiekanej świeżej
mięty1 duża łyżka
miodu1 łyżka
oleju