ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki z indyka

Szaszłyki z indyka

nazwa

Wykonanie

Chyba jeszcze żadne nasze rodzinne grillowanie nie obeszło się bez szaszłyków. Za każdym razem są trochę inne. Zmieniam marynaty, dodatki do mięsa, które razem się pieką. Za każdym razem znikają błyskawicznie i zawsze ich za mało. Opcja szybka i niekłopotliwa. W razie niepogody udadzą się również na patelni czy w piekarniku.
filet z indyka ok 800g
2 łyżki miodu,
2 łyżki słodkiego sosu chili
pieprz cayenne
tymianek
2 ząbki czosnku
olej
Mięsko pokroić w kostkę. Wymieszać miód, sos chilli, pieprz cayenne do smaku, przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek i trochę oleju i zamarynować indyka na minimum 2h. A potem tylko ponadziewać na szpadki, można poprzetykać cukinią albo cebulkami i grillować na złoto.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2012/06/szaszyki-z-indyka.html