Wykonanie
Chyba jeszcze żadne nasze rodzinne grillowanie nie obeszło się bez szaszłyków. Za każdym razem są trochę inne. Zmieniam marynaty, dodatki do
mięsa, które razem się pieką. Za każdym razem znikają błyskawicznie i zawsze ich za mało. Opcja szybka i niekłopotliwa. W razie niepogody udadzą się również na patelni czy w piekarniku.
filet z indyka ok 800g2 łyżki
miodu,2 łyżki słodkiego sosu
chilipieprz cayennetymianek2 ząbki
czosnkuolejMięsko pokroić w kostkę. Wymieszać
miód, sos
chilli,
pieprz cayenne do smaku, przeciśnięty przez praskę
czosnek,
tymianek i trochę
oleju i zamarynować
indyka na minimum 2h. A
potem tylko ponadziewać na szpadki, można poprzetykać
cukinią albo
cebulkami i grillować na złoto.