Wczoraj stuknęło 1000 fanów na fanpejdżu :)))Dziękuję!filet z łososiapół szklanki sosu teriyaki2 łyżki miodu2 ząbki czosnkupół limonkipół papryczki chilliłyżeczka olejuziarna sezamuFilet z łososia pokroić na paseczki (można zostawić skórę, ja usunęłam).Przygotować marynatę: połączyć sos teriyaki z miodem, posiekanym czosnkiem, sokiem z limonki i pokrojoną drobno papryczką.Łososia na min. 30 minut zostawić w marynacie.Smażyć po kilka minut z obu stron - po około 5-7 minut.Na łyżeczce oleju podprażyć ziarna sezamu.Przed podaniem łososia posypać ziarnami sezamu.Marynatę można zagotować i takim sosem polać rybę.I zapraszam wszystkich by być na bieżąco z Dusiową Kuchnią .Dusiowa KuchniaWypromuj również swoją stronę