ßßß
Japoński sos produkowany z naturalnie warzonego sosu sojowego, cukru oraz przypraw: anyżu, imbiru, cynamonu i kminku. Teriyaki to nazwa japońskiej techniki kulinarnej, która polega na przyrządzaniu mięsa lub ryby w specjalnej marynacie nadającej słodkawy smak i „połyskliwy” wygląd potrawie.
Sos Teriyaki stanowi świetną marynatę i zaprawę do pieczonych mięs, ryb, warzyw i potraw z grilla. Można ją wzbogacić o miód, sok z cytryny, goździki czy imbir.
Porcja: 72g Kalorie: 64 kcl
Błonnik pokarmowy0,072 g
z cukrów45 kcal
z białek17 kcal
z alkoholu2 kcal
Gęstość8,64E-05 g
Objętość59 g/m3
Food folate5,8E-06 μg
Tłuszcze jednonienasycone0 μg
Tłuszcze wielonienasycone0 μg
Tłuszcz0,014 g
Tłuszcze nasycone0 μg
Tłuszcze trans0 g
Węglowodany11 g
Total Folate5,8E-06 μg
Cukier10 g
Białko0,0043 g
A0 μg
B12,2E-05 mg
C0 mg
B67,2E-05 mg
E0 mg
Beta-Tocopherol0 μg
B30,000914 mg
B120 μg
B25E-05 mg
B50,000144 μg
B90 μg
K0 μg
Retinol0 μg
Beta Kryptoksantyna0 μg
Likopen0 μg
Luteina + Zeaksantyna0 μg
A(IU)0 IU
Bete-karoten0 μg
Alfa-karoten0 μg
Omega-30 mg
Omega-60 mg
Fosfor0,111 mg
Magnez0,044 mg
Potas0,162 mg
Sód2,8 μg
Wapń0,018 mg
Żelazo0,0012 mg
Cynk7,2E-05 mg
Mangan0 μg
Miedź7,2E-05 μg
Selen7,9E-07 μg
Cholesterol0 μg