Wykonanie
W ubiegłą sobotę miałam przyjemność po raz drugi uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych przez Makro - Akademię Efektywnej Przedsiębiorczości. Tym razem tematem był grill i BBQ. Pogoda troszkę pokrzyżowała nam
plany i nie wszystko dało się zrobić na powietrzu, ale i tak było fajnie. W menu które wykonywaliśmy w dwuosobowych zespołach znalazły się m.in:
wędzone polędwiczki wieprzowe zamarynowane i szczelnie zamknięte w próżniowym woreczku
grillowany
łosośfaworki z
polędwiczki wieprzowej i
boczkuwędzona makrela wcześniej zapeklowana
stek z
antrykotu lub
rostbefugrillowane warzywa
sos BBQ (genialny)sos Bombay
Curry (przedstawię przy okazji bo jest warty zapamiętania)Mieliśmy też możliwość spróbowania
steka z bizona i genialnej
wołowiny bardzo długo marynowanej, po upieczeniu rozpływała się w ustach.Warsztaty bardzo udane i czekam na kolejne :)