ßßß Cookit - przepis na Pieczony pstrąg w glazurze z miodu i musztardy żurawinowej

Pieczony pstrąg w glazurze z miodu i musztardy żurawinowej

nazwa

Wykonanie

Pstrąg to chyba jedna z moich ulubionych rybek. Łatwa w przygotowaniu, dostępna i zawsze bardzo dobra. Zarówno pieczona w folii, na grillu z dodatkami lub bez. Pycha.
2 ładne wypatroszone pstrągi
chilli w proszku
2 łyżki miodu
1 łyżka musztardy żurawinowej
tymianek suszony
sól morska
oliwa
cytryna
W miseczce wymieszałam miód, musztardę, sok z połowy cytryny i tymianek. Pstrągi skropiłam oliwą, natarłam solą, posypałam chilli. Do środka rybki włożyłam plasterki cytryny i trochę soli. Ułożyłam w naczyniu do zapiekania i polałam glazurą, piekły się 30 minut w 180 stopniach
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2012/03/pieczony-pstrag-w-glazurze-z-miodu-i.html