Ta tarta to efekt remanentu w lodówce, zostało co nie co różnych warzyw i trzeba było je jakoś sensownie spożytkować.ciasto:200g mąki pszennej100g masła3 łyżki wody0,5 łyżeczki solinadzienie:1 cukinia1 bakłażan2 nieduże bataty2 szalotki1 ząbek czosnkugarść łuskanego bobupuszka pomidorów krojonych3 jajkaoliwazioła prowansalskie, sólZagnieść ciasto, rozwałkować, wyłożyć na foremkę, odciąć zbędne brzegi i wstawić do lodówki. W dużym rondlu rozgrzać oliwę i wrzucić posiekany ząbek czosnku i szalotki, chwilkę przesmażyć, dodać pokrojone w kostkę bakłażany i cukinię oraz pokrojone w słupki bataty. Całość dusić do miękkości (można podlać troszkę wodą). W miseczce wymieszać pomidory z jajkami. Odsączyć warzywa i połączyć z pomidorami. Spód do tarty podpiec na rumiano. Wyłożyć warzywa posypać bobem i piec 20-30 minut w 180 stopniach.