ßßß Cookit - przepis na Conchiglioni z bakłażanem, cukinią i porem

Conchiglioni z bakłażanem, cukinią i porem

nazwa

Wykonanie

Dawno nie było muszli. Przez okres świąteczno-noworoczny gotowanie było zupełnie inne, ale teraz czas na "normalność" w mojej kuchni i sprawdzone metody.
40 sztuk muszli
2 pory - biała część
1 bakłażan
1 cukinia
150ml przecieru pomidorowego z kartonika
2 łyżki śmietany
świeży tymianek
świeża bazylia
kulka mozzarelli
sól
masło
W dużym rondlu rozpuścić masło. Pora pokroić na półplasterki i poddusić na maśle. Bakłażana i cukinie pokroić w większą kostkę i dorzucić do porów. Dusić razem ok 10 minut. Dolać przecier pomidorowy i śmietanę, doprawić solą i dużą ilością tymianku i bazylii. Muszle podgotować, przelać zimną wodą, napełnić farszem i na wierzchu położyć po troszku mozzarelli. Piekłam 20 minut w 180 stopniach.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2012/01/conchiglione-z-bakazanem-cukinia-i.html