ßßß Cookit - przepis na Masełko Bazyliowe

Masełko Bazyliowe

nazwa

Składniki

Wykonanie

Jesteście znudzeni zwykłym masłem? Spróbujcie tego - zastosowań można wymieniać i wymieniać....masełko do kanapek, do tostów, jako nadzienie do kotletów de volaille, masełko do mięs grillowanych, czy po prostu masło do ciepłego chlebka na przystawkę ....
Składniki:
200 g masła
6 łyżek świeżej bazylii
szczypta soli
Wykonanie:
Masło wyjąć z lodówki i odstawić na jakiś czas, aby zmiękło, co ułatwi zmiksowanie wszystkich składników. Bazylię wrzucić do blendera i drobno posiekać, wówczas dodać miękkie masło ze szczyptą soli - wszystko dokładnie zmiksować. Bazylia będzie lekko wyczuwalna, a masło nabierze lekko zielonego koloru. Masełko można trzymać w zamrażarce w dowolnych kształtach i takie podawać na mięsa lub tradycyjnie w lodówce.
U mnie na zdjęciu wyjęte prosto z zamrażarki :)
Źródło:http://ziolkowkuchni.blogspot.com/2012/09/maseko-bazyliowe.html