Wykonanie
Jesteście znudzeni zwykłym masłem? Spróbujcie tego - zastosowań można wymieniać i wymieniać....masełko do kanapek, do tostów, jako nadzienie do kotletów de volaille, masełko do
mięs grillowanych, czy po prostu
masło do ciepłego
chlebka na przystawkę ....Składniki:200 g
masła6 łyżek świeżej
bazyliiszczypta
soliWykonanie:
Masło wyjąć z lodówki i odstawić na jakiś czas, aby zmiękło, co ułatwi zmiksowanie wszystkich składników.
Bazylię wrzucić do blendera i drobno posiekać, wówczas dodać miękkie
masło ze szczyptą
soli - wszystko dokładnie zmiksować.
Bazylia będzie lekko wyczuwalna, a
masło nabierze lekko zielonego koloru. Masełko można trzymać w zamrażarce w dowolnych kształtach i takie podawać na
mięsa lub tradycyjnie w lodówce.U mnie na zdjęciu wyjęte prosto z zamrażarki :)