ßßß Cookit - przepis na Moja Kuchnia: miodowo-musztardowa biała kiełbaska

Moja Kuchnia: miodowo-musztardowa biała kiełbaska

nazwa

Wykonanie

Po ostatniej białej kiełbasie z żurawiną, rodzinka zapragnęła powtórki. Więc nie zwlekając zakupiłam w sprawdzonym źródle biała surową kiełbaskę i upiekłam.
Pieczona biała kiełbaska musztardowo-miodowa
6 kawałków surowej białej kiełbasy
3 łyżki płynnego miodu
2 łyżki musztardy
1 łyżeczka chrzanu
Metoda wykonania jak w kiełbasce z żurawiną. Każdą kiełbaskę należy nakłuć widelcem w kilku miejscach aby nie popękała. Kiełbasę zalewam wrzątkiem i następnie gotuję 10 minut. Wyjmuję z wody, smaruję olejem i piekę do zrumienienia z każdej strony. Kiedy kiełbasa jest już rumiana smaruję ją mieszaniną miodu, musztardy i chrzanu i zapiekam jeszcze około 5-10 minut. Na wierzchu kiełbaski tworzy się miła kleista miodowa skorupka.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2011/09/miodowo-musztardowa-biaa-kiebaska.html