Wykonanie
Biała kiełbasa w
piwnej marynacie, co to dużo mówić. Każdy już chyba grillował i wie jak smakuje grillowana
biała kiełbasa, oczywiście ja muszę to skomplikować ale w zamian zyskuję coś innego.Składniki :
biała kiełbasa PAŻONA
musztarda francuskabutelka
piwaPrzygotowanie :Marynaty przygotowuję w ilości aby
kiełbasa była do połowy zanurzona w stosunku szklanka
piwa (250ml(pół butelki)) na 2 łyżki
musztardy. Mieszam i wkładam do niej
białą kiełbasę pozbawioną osłonki (
szczewa).Do marynowania wygodnie jest użyć zamykanego pojemnika hermetycznego ułatwia to obrócenie
kiełbasy w marynacie na drugą stronę. Marynuję ok 3-4h trzymając w lodówce.Grilluję na średniej temperaturze aby właściwa temperatura doszła do środka a
kiełbaska spokojnie nabierała rumieńców.