Wykonanie

No i jak zapowiedziałam tak zrobiłam, upiekłam babeczki z
budyniem waniliowym (poszłam na łatwiznę i dałam gotowy - ale wiadomo dla ambitnych można i samemu robić )Przepis wzięłam stąd, ale przytoczę go żeby nie musieć
potem szukać :)

Ingrediencje:30 dag
mąki15 dag
masła5 dag
cukru pudru2 łyżki
śmietany3
żółtkabudyń waniliowy (+
mleko 0,5l do jego zrobienia)Jak robimy:Wszystkie składniki ciasta zarabiamy na elastyczne ciasto. Wałkujemy na grubość około 3 mm, wykrawamy krążki i wylepiamy nimi foremki na mini babeczki (lub jak w moim przypadku na muffiny 5cm - wyszły mi 24 babeczki, ale dość płaskie, następnym razem wylepię je wyższe). Z ciasta wykrawamy także krążki do “zamknięcia” babeczek (o średnicy mniejszej niż, te które były jako
spody). Foremki wylepione
ciastem wsadzamy na czas przygotowania budyniu do lodówki.Ciepłym
budyniem napełniamy babeczki i przykrywamy krążkami ciasta, krążki lekko przyklejamy do brzegów babeczek aby
budyń podczas pieczenia nie wypłynął.Pieczemy w 190 stopniach przez 20 minut.

Pyszności!Smacznego!!!