Wykonanie
Składniki:
mleko kondensowane
orzechyskórka pomarańczowa2 łyżeczki
proszku do pieczenia3 szklanki
mąki1 kostka
masła4
żółtka2 - 3 łyżki
śmietany2 łyżki
cukru pudruMąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy
proszek do pieczenia i
cukier puder. Oddzielamy
żółtka od
białek,
żółtka dodajemy do sypkich składników.
Masło kroimy na mniejsze części siekamy z resztą składników, dolewając
śmietanę. Całość wyrabiamy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Ciasto odstawiamy do lodówki na 30 min, a piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. W tym czasie obieramy
orzechy z łupin oraz rozgniatamy je. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy na wielkość blachy, i tak przygotowane umieszczamy w piekarniku na ok 40 min. Po wyjęciu zostawiamy ciasto do ostygnięcia. Następnie rozsmarowujemy
mleko skondensowane po całym wierzchu ciasta, posypujemy
orzechami i kawałkami
skórek pomarańczowych.

Smacznego ;)Przepis bierze udział w konkursie organizowanym przez fanpage " Polacy kochają dobre jedzenie ".