ßßß
Cookit - przepis na Kulinaria Margo: bigos
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kulinaria Margo: bigos
Składniki
Kapusta biała
Kapusta kiszona
Kiełbasa
Piersi z kurczaka
Filet z piersi indyka
Przecier pomidorowy
Grzyby suszone
Pieczarki
Boczek
Liść laurowy
Pieprz czarny
Ziele angielskie
Przyprawy
Papryka słodka
Pieprz
Sól
Magi
Wykonanie
SKŁADNIKI:2 średnie
białe kapusty
1 kg
kapusty kiszonej
1kg
kiełbasy
filety z kurczaka
filety z indyka
przecier pomidorowy
grzyby suszone
pieczarki
boczek
lisc laurowy
pieprz czarny
ziarnisty
ziele angielskie
przyprawa
do bigosu
papryka słodka
pieprz
mielony
sól
magi
kapustę kiszoną
opłukać i pokroić.
białą kapustę
opłukać, pokroić na 4 i poszatkować .obie
kapusty
zalać ok 3-4 l.
wody
i dusić w garnku aż zmiekknie..dodać
przyprawy
.
mięso
,
kiełbasę
skroić w kostkę i wrzucić do garnka .
suszone grzyby
namoczyć opłukać i zlać
wodę
. .
pieczarki
pokroić w plastry .
grzyby
dodać do garnka i dalej dusić ok.1.5 godziny .dodać przecier.w razie koniecznosci przyprawic wedle smaku.mozna mrozic albo zapasteryzowac w sloiku
Źródło:
http://kulinaria-margo.blogspot.com/2014/05/bigos.html
Przepisy powiązane
Noworoczny bigos!
Noworoczny bigos!
Noworoczny bigos!
Noworoczny bigos!
Noworoczny bigos!
Składniki powiązane (0)