Wykonanie
Po zupełnie niecukrzycowych szarlotkach, które robiłam w podziękowaniu dla położnych za wspaniałą opiekę nade mną i naszym małym ssakiem zostało mi 6
białek. Oczywiście nic się nie może zmarnować więc powstał puchaty sernik o smaku
czekoladowym z
migdałami. Jak widzicie na zdjęciu dorzuciłam sobie do niego jeszcze pokrojona w plasterki
nektarynkę. Oczywiście jeśli dodacie
budyń o innym smaku to sernik też wyjdzie:)Składniki:6
białek1 opakowanie
serka homogenizowanego 0% tłuszczu bez
cukru2 małe opakowania
jogurtu naturalnego bez cukru (po 150g)Sposób przygotowania:
Białka ubić z
ksylitolem na sztywną pianę, dodać ciągle ubijając
budyń. Delikatnie wymieszać z
serkiem,
jogurtami i
mąką migdałową. Przelać do tortownicy albo silikonowej foremki. Piec do suchego patyczka (ok. 40-45 minut) w 160C. Wyłączyć piekarnik i zostawić jeszcze na kilkanaście minut przy otwartych drzwiach żeby nie opadł.