ßßß Cookit - przepis na bardzo puszysty sernik migdałowo-czekoladowy bez mąki i cukru

bardzo puszysty sernik migdałowo-czekoladowy bez mąki i cukru

nazwa

Wykonanie

Po zupełnie niecukrzycowych szarlotkach, które robiłam w podziękowaniu dla położnych za wspaniałą opiekę nade mną i naszym małym ssakiem zostało mi 6 białek. Oczywiście nic się nie może zmarnować więc powstał puchaty sernik o smaku czekoladowym z migdałami. Jak widzicie na zdjęciu dorzuciłam sobie do niego jeszcze pokrojona w plasterki nektarynkę. Oczywiście jeśli dodacie budyń o innym smaku to sernik też wyjdzie:)
Składniki:
6 białek
1 opakowanie serka homogenizowanego 0% tłuszczu bez cukru
2 małe opakowania jogurtu naturalnego bez cukru (po 150g)
Sposób przygotowania:
Białka ubić z ksylitolem na sztywną pianę, dodać ciągle ubijając budyń. Delikatnie wymieszać z serkiem, jogurtami i mąką migdałową. Przelać do tortownicy albo silikonowej foremki. Piec do suchego patyczka (ok. 40-45 minut) w 160C. Wyłączyć piekarnik i zostawić jeszcze na kilkanaście minut przy otwartych drzwiach żeby nie opadł.
Źródło:http://slodziutkamama.blogspot.com/2014/10/bardzo-puszysty-sernik-migdaowo.html