Wykonanie
No i jest, oczekiwany bądź nie (choć po zapowiadanym końcu świata, pewnie oczekiwany bardzo) 2013 rok!Wszystkiego dobrego, smacznego i może samodzielnie ugotowanego (!?) niech się spełni!Rok zaczniemy
makaronem, a poniższy przepis dostałam od koleżanki. Jest to jej hmm... powiedziałabym "popisowe danie" (albo jedno z wielu popisowych dań) więc moje pewnie się nie umywa, ale i tak było pyszne :)
Makaron z
łososiem,
serkiem mascarpone,
czosnkiem i
koperkiemNiezbędne składniki:->
wędzony łosoś->
serek mascarpone->
jogurt naturalny-> świeży
koperek->
czosnek-> łyżka
masła->
cytrynaZaczynamy od zagotowania
wody na
makaron, ponieważ w zasadzie tyle co ugotowanie
makaronu trwa przygotowanie całej potrawy.Następnie bierzemy
czosnek, zależnie od upodobań, 3-4 ząbki, kroimy w plasterki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z łyżką
masła. Trzymamy chwilę mieszając, tak by
czosnek nam się nie spalił. Dokładamy pokrojonego w kostkę
łososia. Jak tylko się podgrzeje dodajemy kilka łyżek
serka mascarpone, możemy dodać troszeczkę
jogurtu, by sos nam się rozrzedził.Następnie wkrapiamy kilka kropel
cytryny i wrzucamy pokrojony
koperek.Mieszamy i łączymy z ulubionym
makaronem.Teraz już możemy delektować się pysznym zapachem i smakiem :)Smacznego!PS. dziękuję koleżanko!