Wykonanie

Przepis wg Glumandy. Potrzebujesz:* filety z piersi kurczaka/indyka* drobno pokrojone
pieczarki* kilka łyżek
śmietany*
jajko*
pieprz i sól/ odrobina
przyprawy uniwersalnej lub
przyprawa do mięs*
bułka tarta*
ser żółty w plasterkach*
masło do uduszenia
pieczarek* odrobina
oliwy do posmarowania folii aluminiowej lub
oliwy w spraju do spryskania kotletówPokrojone
pieczarki duszę na masełku, następnie dolewam kilka łyżek
śmietany.
Mięso (zwykle używam drobiowego) rozbijam na kotlety, panieruję w
jajku z
vegetą i
bułce tartej. Oczywiście smakosze bardziej wyrazistych smaków mogą najpierw posypać
przyprawą do mięs.Opanierowane kotlety rozkładam na blasze wyłożonej folią aluminiową (lekko posmarowaną
oliwą) lub na papierze do pieczenia (wtedy wystarczy tylko delikatnie spryskać kotlety
oliwą w spraju) i nakładam "sos"
pieczarkowo-
śmietanowy. Można też zapiekać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym
masłem. Zapiekam w 200st ok. 20minut.Następnie na każdy kotlet nakładam plasterek
sera i wkładam jeszcze na chwilę do piekarnika aż
ser zacznie się rozpuszczaćGwarantuję, że smakują tak, jakby były usmażone. Polecam!