Wykonanie
składniki* 2 wędzone
udka z kurczaka* 4
jajka ugotowane na twardo* 1 puszka
kukurydzy* 1 puszka
czerwonej fasolki* 15 dag
żółtego sera* 5 łyżek
majonezu* mały słoiczek lub 1/2 butelki (225 ml)
ketchupu* 1/2
czerwonej papryki*
sól,
pieprzSposób wykonania
Jajka drobno posiekać, wyłożyć na dno naczynia przeznaczonego na
sałatkę, oprószyć
pieprzem i
solą, wyłożyć
majonez na
jajka i rozsmarować.Oddzielić
mięso od kości i pokroić w kostkę, wyłożyć na
majonez, na
kurczaka, wyłożyć odsączoną
kukurydzę, którą należy polać
ketchupem, a następnie wyłożyć odsączoną
fasolkę.
Ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i wyłożyć na
fasolkę.
Paprykę pokroić w drobną kostkę i posypać nią
ser.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.