Wiosna nie chce przyjść, więc postanowiłam wznowić zieloną koloroterapię. Tym razem padło na szpinak. I to szpinak ze spaghetti! A może spaghetti ze szpinakiem?Składniki-ok. 300g makaronu spaghetti (użyłam makaronu firmy Arrighi)-ok. 250g mrożonego szpinaku-ok. 250 g pieczarek-1 duża cebula-2 ząbki czosnku- 100 g serka topionegośmietankowego lub ziołowego-czarny pieprz i sól do smaku-olej do smażenia-ew. parmezanPrzygotowanieMakaron gotowac według przepisu na opakowaniu.Przygotować sos. Pieczarki pokroić w plastry, obsmażyć na niewielkiej ilości oleju wraz z obraną, posiekaną w kostkę cebulą. Dodać posiekany czosnek, wymieszać, całość odsunąć na bok patelni. Na patelnię włożyć zamrożony szpinak. Poczekać, aż się rozmrozi i wymieszać z pieczarkami. Następnie dodać serek topiony i mieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec doprawić pieprzem i solą i dokładnie wymieszać.Makaron podawać z sosem. Można posypać parmezanem.Smacznego!