Wykonanie
Jajka to jeden z najpopularniejszych i najprostszych pomysłów na śniadanie. Jednak po pewnym czasie zwykłe sadzone, czy jajecznica mogą się znudzić. Dlatego przedstawiamy Wam ciekawą alternatywę dla nich.
Jajka w
chlebie pod
serową pierzynką smakują nawet tym, którzy nie przepadają za
jajkami!Zapraszamy do wypróbowania! A jak dzisiaj u Was wygląda śniadanie?
Porcja dla 1 osobySkładniki:-2 kromki
chleba razowego lub z formy (muszą być prostokątne kromki)-2 plasterki
sera żółtego-2
jajka-
sól do smaku-
olej do smażenia-kilka
rzodkiewek-1
pomidor średniej wielkości-
szczypiorSposób przygotowania:1. Z kromki
chleba wykrajemy środek, aby nie przerwać skórki.2. Wykrojone środki smarujemy
masłem i robimy z nich tosty3. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną
oliwy. Kładziemy na to wykrojone skórki
chleba.
4. W skórki wbijamy
jajko, tak jak na sadzone.5. Gdy
jajka już trochę się zetną to solimy je i przykrywamy plasterkiem
sera.6. Czekamy aż
ser się roztopi,
potem zdejmujemy i podajemy razem z
sałatka.Smacznego i miłego weekendu!
Zapraszamy do polubienie naszego fanepaga