Ciemny biszkopt a na nim orzeźwiający sernik jagodowy i pianka malinowa.SKŁADNIKIBISZKOPTMASA SEROWO JAGODOWA1,5 szklanki jagód500 ml jogurtu naturalnego250 g serkawaniliowego3 łyżki cukru pudru3 łyżki żelatyny¾ szklanki gorącej wody2 białkagalaretka malinowaBiszkoptPolecam ten biszkopt ale z polowy składnikówMasa serowo jagodowaŻelatynę rozpuścić w gorącej wodzie odstawić do przestygnięcia.Do jogurtu, serka oraz cukru dodać zblędowane jagody i przestudzoną żelatynę wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Odstawić aby masa delikatnie zaczęła gęstnieć. Na dno formy wyłożyć biszkopt przelać tężejącą masę,wstawić do lodówki.Pianka malinowaGalaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody odstawić do chwili aż zacznie tężeć, wtedy białka ubić na sztywną pianę i cały czas miksując wlewać tężejącą galaretkę miksować około 5 minut. Gotową piankę przełożyć na masę jagodową wstawić na minimum 2 godziny do lodówki.Smacznego :)