Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Witam serdecznie! Jaka miła niespodzianka spotkała mnie kilka dni temu, gdy przeglądałam swojego maila, okazało się, że przepis na moją prostą i smaczną
kaszę jaglaną po grecku ( kilk ) wygrał w konkursie na portalu polska-gotuje.pl ! Nagrodą było zaproszenie na Warsztaty kulinarne w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie, których tematyką były dania fit – lekkie i dietetyczne a przy tym niesamowicie smaczne.
Przy okazji, postanowiłam zrobić nową kategorię wpisów – FIT & DIETA – znajdziecie tam przepisy łatwe, pyszne a przy tym z mniejszą dawką kalorii ( bo chyba każdy z nas ma czasem, o ile nie jest na stałej diecie ) na coś lekkiego.
pierwsze danie – gulasz z zielonych warzyw –
bób,
szpinak,
rukola,
fasolka szparagowa i
oliwki, wraz z
kaszą kuskus tworzą pyszne połącznie
gulasz z
kurczaka z
suszonymi pomidorami i
rukoląpapryka faszerowana
kuskusem z
tofuWracając do samych warsztatów. W sobotę, 9 lutego odbył się obiad w restauracji Masz Gulasz, która znajduje się przy ulicy Pięknej 15 , próbowaliśmy dań, które gotowaliśmy w niedzielę, przesympatyczni ludzie, wspaniałe dania i miła atmosfera to z pewnością atuty tego lokalu. Posiłek zjadłam w doborowym towarzystwie, poznałam wiele blogerek, ale też pasjonatów, którzy tak jak ja, zaproszenie na spotkanie wygrali w kulinarnych zmaganiach. Nie wiem jak Wy, ale ja uważam , że nie ma nic lepszego niż poznanie ludzi o podobnych zainteresowaniach i to w takiej ilości, w jednym miejscu, fantastyczna sprawa. Oto fotorelacja, ażeby Was nie zanudzić moją prozą, wiadomo, na zdjęcia patrzy się lepiej i a smacznie wyglądają, bo i ja jestem kucharką ( co prawda z zamiłowania, nie z wykształcenia) a nie pisarką. Smacznych inspiracji, dla mnie te Warsztaty były nad wyraz inspirujące.Zaczynamy fotorelację!
pod czujnym
okiem mojego synka, warsztaty uważam za rozpoczęte ( później zajmował się nim tata)
ostatnie pozowanie , gotowanie czas zacząć!
gospodarze warsztatów: Pan Marcin Budynek i szefowa kuchni restauracji Masz Gulasz Pani Urszula Ziółkowska
kolejna potrawa –
polędwica w
sosie karmelowo-
truskawkowym, zamierzam zrobić ją w domowych warunkach, z pewnością przepis będzie dostępny i dla Was, prostota i jeszcze raz prostota!
artystycznie podany sos – moja zasługa
kulisy powstawania zdjęć
gotowe danie
serwowanie z ekipą w tle
jeśli gotowanie, to i jedzenie
z
cebulką z marynaty
***
na Warsztatach spotkałam
Panią Marylę Musiadłowską, znacie ją m.in. z programu Maryla al dente i włoskich podróży z Kuchni +. Zrobiłam wiele z jej przepisów, oglądałam prawie wszystkie odcinki. Pani Maryla poleciła mi swój przepis na
chleb bez wyrabiania, na pewno go zrobię, już niedługo, sami wiecie, że jestem maniaczką domowego
pieczywakolejne danie – pikantny gulasz z
cieciorkiAnia częstuje
a co najważniejsze, ciężko jest przyjemnie spędzić czas bez miłego towarzystwa, gotowałam z Kariną z ekscentrycznego parowaru, świetna współpraca!wszystkiego smacznegopozdrawiam,Ania!Brak powiązanych notek.Nawigacja po wpisach← Wstecz Dalej →Copyright 1996-2016 Grupa
Onet.pl S.A. Wszystkie serwisy Polityka prywatności