Nowe smaki.Uczę się.Kurczak teriyaki na kuskusie z suszonymi pomidoramipierś z kurczakasos teriyakipół szklanki kuskususzklanka wrzątku/bulionukilka suszonych pomidorówgarść listków rukoliPierś pokroić na paseczki i zalać sosem teriyaki, który posłuży jako marynata (marynowałam 30minut, myślę, że im dłużej tym lepiej).Po tym czasie smażymy na minimalnej ilości tłuszczu kurczaka aż mięso wewnątrz będzie białe.Kuskus zalewamy wrzątkiem lub bulionem (bulionu ma być 1cm powyżej kaszy).Gdy kasza wsiąknie to mieszamy ją z pokrojonymi na mniejsze kawałki pomidorami suszonymi.Na talerz wykładamy przygotowany kuskus, na to mięso a na wierzch liście rukoli.Użyłam sosu od aledobre.pl, który do kupienia jest tutaj . Jest to autentyczny japoński sos marki Yamasa. Doskonale podkreśla smak mięs, ryb i warzyw. Produkowany na bazie oryginalnie warzonego sosu sojowego. Minusem tego sosu jest zawartość glutaminianu sodu.