ßßß Cookit - przepis na Jajka Faszerowane Pieczarkami

Jajka Faszerowane Pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Faszerowane jajka, to przekąska, która świetnie sprawdza się na różnego rodzaju przyjęciach. Nie może ich też zabraknąć na Wielkanocnym stole. Farsz z pieczarkami jest naprawdę pyszny i bardzo prosty do zrobienia.
Składniki:
7 jajek ugotowanych na twardo
160 g pieczarek
3 młode cebulki ze szczypiorkiem
2 - 3 łyżki majonezu
sól, pieprz; do smaku
Cebulkę ze szczypiorkiem posiekaj i zeszklij na odrobinie masła. Następnie dodaj starte na tarce pieczarki. Podsmaż wszystko do czasu aż cała woda wyparuje. Odstaw.
Ugotowane jajka obierz, przekrój na pół i wyjmij z nich żółtka.
Do żółtek dodaj podsmażone pieczarki i majonez.
Masę dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziej białka.
SMACZNEGO!
źródło: przepis własny
Źródło:http://nikolodkuchni.blogspot.com/2013/03/jajka-faszerowane-pieczarkami.html