Rolada jest bardzo smakowita. Nie wymaga większego nakładu pracy, a produkty są łatwo dostępne.Dodatkowym autem tej rolady jest kolorystyka, która przypadnie do gustu chyba każdemu.SKŁADNIKI:60 dkg schabu bez kości1 opakowanie mieszanki groszek, marchewka, kukurydza1 serektwarogowy naturalnysól, pieprzcukierczerwona paprykamajeranektymianekMięso umyć i osuszyć. Rozciąć na płat i delikatnie rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. W misce połączyć odsączoną mieszankę warzywną z serkiem twarogowym. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Ułożyć na schabie i zwinąć w rulon. Przyprawić. Związać nićmi i podsmażyć na oleju. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1, 5 godziny co pewien czas podlewając. Piec pod przykryciem, na ostatnie 20 minut zdjąć przykrywkę.