Wykonanie
Przepis należy do Natalii W., z którą miałam przyjemność niedawno pracować:) Przesympatyczna osóbka, która twierdziła, że z gotowaniem ma niewiele wspólnego, a za każdym razem zdradzała mi jakieś ciekawe kompozycje smakowe;) Uprzedzałam Ją, że się podzielę jej recepturą bo połączenie smaków bardzo mi się spodobało i znalazło uznanie kilku zacnych podniebień mojego wakacyjnego towarzystwa:) Przepis jest dziecinnie prosty i idealny na weekendowe śniadanie...w łóżku oczywiście!;)
Składniki:5 ugotowanych na twardo
jajek średniej wielkości2 łyżki
majonezu (lub troszkę więcej w razie potrzeby - pasta ma być dobrze połączona)ok 1/2
czerwonej cebuli średniej wielkości pokrojonej w drobniutką kosteczkę
sól i
pieprz do smakudo podanie
kiełki lucerny lub
słonecznikaPrzygotowanie:
Jajka obierz i dosyć dokładnie rozdrobnij. Dodaj posiekaną
cebulę oraz
majonez i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku
solą i
pieprzem. Podawaj na chrupiącym świeżym
pieczywie z
kiełkami lucerny lub
słonecznika. Z
kiełkami słonecznika będzie najlepiej!:)Ps.
Natka przesyłam Buziaka :*