Wykonanie
Oto kolejna odsłona
łososia. Tym razem skupiłam się głównie na walorach
smakowych potrawy. Pyszny, delikatny
łosoś w połączeniu z chrupiącymi
orzechami włoskimi - bajka! Smak dania przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Prosto, szybko, a zarazem przepysznie! Polecam!Składniki:800 g fileta z
łososia,150 g
orzechów włoskich2
cytryny,
sól,
oliwa,
pieprz,
natka pietruszkiWykonanie:
Łososia pokroić w filety, posolić, popieprzyć, polać
sokiem z 1,5
cytryny, na wierzchu ułożyć
natkę świeżej
pietruszki, odstawić do lodówki na 1-2 godziny.Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową.
Orzech włoskie posiekać lub pokruszyć. Filety posmarować
oliwą, opruszyć
orzechami włoskimi. Panierkę delikatnie docisnąć, by lepiej przylegała do
ryby. Skropić
sokiem z cytryny, posypać posiekaną
pietruszką.Piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!