Wykonanie
Dziś zaczynamy cykl spotkań autorskich we Wrocławiu. Na początek zapraszamy na niedzielne spotkanie do Magnolia Park, dzisiaj, 26 października, o godz. 16.30. Przygotujemy dla was pyszne
ciasteczka bez glutenu, bez
cukru i bez
nabiału. Na miejscu można będzie kupić „Kuchnię polską bez pszenicy” z rabatem 25%. I oczywiście dostać nasze autografy :) Z kolei od poniedziałku do środy (27-29 października) zapraszamy na trzy spotkania-wykłady we wrocławskich bibliotekach, połączone z degustacją naszych smakołyków. Hasło przewodnie spotkań: różnorodność kryje się w ograniczeniach! Opowiemy o kulinarnej pasji i zdrowiu ukrytym na talerzu. Wyjaśnimy czym jest gluten, dlaczego
mleko szkodzi, a
cukier trzcinowy wcale nie jest lepszy od białego. Doradzimy, jakie produkty spożywcze warto wkładać do zakupowego koszyka, a czego lepiej unikać. Na koniec poczęstujemy was własnoręcznie przyrządzonymi smakołykami bez glutenu,
cukru i szkodliwych E-dodatków. Będzie ciekawie i pysznie Zapraszamy! Wstęp wolny. Szczegóły dotyczące terminów i miejsc spotkań na plakatach.Niedziela, 26 października, Magnolia ParkSzczegóły spotkania na plakacie powyżej oraz tu: https://www.facebook.com/events/1415327875378431/Poniedziałek-środa, 27-29 października, bibliotekiTerminy oraz miejsca spotkań na plakacie poniżej:
W dniach 27-29 października we wrocławskich bibliotekach odbędą się także cztery spotkania dla młodzieży, poświęcone E-dodatkom i zdrowym zamiennikom popularnych przekąsek. Spotkania dla młodzieży organizowane są dla zamkniętych grup szkolnych.Znajdź na stronieakcje promocyjne (26)babeczki i muffinki (8)chemia w żywności (16)chwasty, kwiaty, dzikie rośliny (9)ciasta kruche (12)ciasta ucierane (30)
ciastka i drobne wypieki (25)
czekolada (7)dania wegańskie (32)dania wegetariańskie (36)konkursy (4)kremy –
puddingi – budynie (2)książkowe inspiracje (11)
lody i
sorbety (2)makarony/kluski/pierogi (7) na słodko (86) na śniadanie (7)naleśniki/racuchy/placki (6)
napoje (3)orientalnie (2)pasztety/pasty/nadzienia (5)podstawowe (3)przekąski i dodatki (3)
ryby i owoce morza (3)sałatki i surówki (2)smażone (3)testy produktów (5)
torty (2)
trufle i inne drobnostki (5)wypieki (68)wypieki i desery z warzywami (8) z
owocami (33)zupy (14)ArchiwumArchiwumMoja druga książka (premiera 4 . 11.2015 r.)
Moja pierwsza książka (premiera 8 . 10.2014 r.)
Polub profil książki na FB
Tagi
amarantus bez
cukru bez glutenu bez
jajek bez
mleka bez
nabiału bez proszku/sody
cebula ciastka cynamon cytryna czekolada czosnek gałka muszkatołowa goździki imbir jabłka kakao karob
kasza jaglana kozieradka ksylitol kurkuma marchewka migdały miód mąka gryczana mąka kukurydziana
mąka migdałowa
mąka orkiszowa
mąka ryżowa mąka ziemniaczana
olej kokosowy orzechy owoce siemię lniane stewia syrop z agawy tofu truskawki wanilia wegańskie wegetariańskie zupa
śliwkiWarto zajrzećFood infoKuchnia EdukacyjnaKulinarna czytelnia