ßßß
Cookit - przepis na Pasztet z brązowej fasoli z żurawiną
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasztet z brązowej fasoli z żurawiną
Składniki
Fasola
Ziemniak
Jajko
Olej
Suszona żurawina
Cebula
Czosnek
Majeranek
Oregano
Bazylia
Lubczyk
Sól
Pieprz
Zioła
Woda
Wykonanie
800 g ugotowanej
fasoli
500 g ugotowanych
ziemniaków
2
jajka
3-4 łyżki
oleju
100 g
żurawiny suszonej
1
cebula
2 ząbki
czosnku
majeranek
oregano
bazylia
lubczyk
sól
pieprz
pieprz
ziołowy
woda
Fasolę
i
ziemniaki
zemleć w maszynce do
mięsa
.
Cebulę
i
czosnek
posiekać drobno i podsmażyć na tłuszczu, przestudzić i dodać do masy, przyprawić do smaku, dodać
jajka
oraz 1/4 szkl
wody
i i
żurawinę
, następnie wyrobić na jednolitą masę i włożyć do foremki keksówki lub w dwie mniejsze.Wygładzić, posmarować
oliwą
.Piec ok 30 min w temp 180 st.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2015/04/pasztet-z-brazowej-fasoli-z-zurawina.html
Przepisy powiązane
Placki (bardzo) ziemniaczane
Kiszka ziemniaczana- kiełbaski z ziemniaków w jelicie
Zielona fasolka po amerykańsku
Ziemniaki z patelni z cebulą i ziołami
Lasagne- najlepsze!
Składniki powiązane (0)